Nu är vi live!

Real Opinion har skapat verktyget för förändring!

Denna webbplats är ett verktyg för dig som privatperson – med hjälp av denna sida kan du skapa påtryckningar som får de offentliga anrättningarna eller stora privata företagen att ge vika för verkliga åsikter.

I detta verktyg samlas individer med samma tankar åsikter och problemställning för att hitta grunderna för att ändra och förbättra inom alla möjliga olika områden. Kalla det privat lobbyism eller en möjlighet till att demokratiskt och lagligt utveckla samhället utanför ett politiskt parti.

Förändringens tid är här och det är dags att gå från ”Åsikt till handling”


Real Opinion - Ett verktyg för sann demokrati och förändring

...i väntan på sann demokrati.


Här ligger verktyget för sann demokrati och förändring och väntar på sin prins!

Året var 2013.

Richard och jag satt och pratade om vad man kunde göra för att uppnå förändring i samhället.

Vi hade båda genomskådat det spel som pågick i ridåerna vid upphandlingar inom kommunen. Vi var less. Det var inte rätt och båda två var väktare av sanning och rättvisa.

Naturligtvis var spelet mellan privata bolag och kommunens tjänstemän inte det enda vi reagerat över. Det fanns en uppsjö av av saker som vi önskade förändra.

Politikernas ovilja eller slöhet eller rent av otillräcklighet hade fått oss att ”brain-storma” kring hur man skulle kunna förändra samhället.

Resultatet blev – Real Opinion – Ett verktyg på nätet där den vanliga människan kunde söka förändring och påverka samhället i stort.

Men tiden var inte mogen – och du hade inte vaknat.

Därför ligger idén i malpåse och väntar på att prinsen ska komma och väcka upp den till liv igen…

Är du prinsen?


Sidan är till Salu!

Sedan 2014 har vi varit igång med Real Opinion - både som företag och som sida.

Nu kommer vi sälja ut bolaget och webbsidan och söker köpare.

Är du intresserad?

Hör av dig till f@realopinion.se


Nu söker vi Eldsjälar - som kan tänka sig att få betalt...

Nu söker vi Eldsjälar... - som kan tänka sig att få betalt!

Eldsjäl

 Eldsjäl är en person som brinner för något. Eldsjälen jobbar ofta ideellt för en ideell förening eller för en egen sak och anser att något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller jobba med det.

Ovan ser du Wikipedias förklaring på Eldsjäl. Vi tycker inte att det ska behöva vara så, att någon som är viktig inte ska få någon som helst ersättning.
Därför har vi nu öppnat Real Opinion för Eldsjälar..., som kan tänka sig att få betalt.

Så nu söker vi DIG - Du som kanske redan jobbar aktivt för positiv förändring i samhället..., men kan tänka dig att få betalt för det!

Maila in ditt intresse här:
[ninja_forms id=4]

När antibiotikan slutar verka

Vad händer när antibiotikan slutat verka?
Hur agerar myndigheterna i Danmark?

Se filmen här


Before the flood

https://youtu.be/PUoDddqYAxs

Skippa Idol en kväll, ta ledigt från jobbet eller skit i en träning. Den här filmen ska ses av ALLA - NU! Filmen förklarar hur det ligger till med vår jord och vad som händer. Blunda inte, utan sätt dig med din familj och se den. Orkar du inte 1,5 timmar? Spola fram till 1:26:00 och titta i 3 minuter. Det är det finaste du kan göra för dina barn.

KÖP FILMEN PÅ NATIONAL GEOGRAPHIC HÄR


Aldrig skämts så för vuxnas brist på moral

Mona Sahlin är åter i blåsväder, Åsa Romson tvingas avgå och Jimmie Åkessons svärmor plockar ut riksdagslön utan att ens vara där.

Vad är det som håller på att hända i vårt samhälle? Var är moralen? skriver artisten Pernilla Andersson.

Jag tittar på en enda nyhetssändning och hela hjärnan går i spinn. Jimmie Åkessons svärmor tar ut 62 000 i månaden, fast hon inte jobbar. För att hon kan. Min första tanke blir: Hur många fler gör samma sak? Som vi själva har valt in i riksdagen? Mona Sahlin falskskriver intyg till sin livvakt och fixar parkeringsplats till honom för 50 papp i månaden som, kan antas, skattebetalarna också ytterst pröjsar för?

Åsa Romson avgår men Fridolin sitter kvar. Andra tanken: Varför sitter Fridolin kvar? För att han kan? Vore inte det korrekta och rätta för honom att säga: "Jag är ytterst ansvarig, jag och Åsa tar smällen tillsammans". Icke.

Politiskt sträcker sig nu fadäser över alla partier och jag tänker att vi tappat något i vårt samhälle. Röda, gröna, blå och alla färger däremellan. Allt landar till slut, för mig, i filosofiska frågor och i en tanke om moral. Rätt och fel, helt enkelt.

Jag tänker mig ett förslag som skulle gynna mig själv oerhört om ni bara lite kvickt kunde välja in mig i riksdagen. Jag har väldigt massa bra tankar och åsikter, tycker jag själv, om det mesta. Så kunde jag ta ut 62 000 i månaden men utebli. I stället skulle jag skriva en skiva om mina väldigt bra tankar, resa runt i Europa och världen, för att liksom hitta mer inspiration (business class givetvis, jag är ju på uppdrag). Ge mig de där årskorten på SJ och även SAS-kortet för fria flyg så jag kan känna mig riktigt fri.

LÄS MER: MP:s delade ledarskap gäller bara i framgång

Jag kunde titta in i riksdagen ibland och spela första versen på en låt, och lämna en cliffhanger, lite i riktningen: ”Gissa vad som kommer sen! Det får ni höra om ett halvår, då andra versen m ö j l i g e n kan komma att framföras. Låten handlar om rätt och fel… en stringent melodi om hur människan själv måste sätta sina gränser och sin moral.”

Jag kunde ju även, för att sprida mina åsikter och idéer ytterligare, förutom det härliga resandet i riksdagsjobbet, be mitt bokningsbolag boka en turné som jag också kunde dra in lite pengar på. Samtidigt som jag släpper en skiva med mina oerhört fina åsikter om det mesta. Även skivan kunde ju generera lite intäkter och tänk så mycket vi kan spara i resbudgeten på turnén nu när jag får resa och flyga gratis. Fri parkeringsplats skulle vara fint för turnébussen också.

Jag hoppas att det finns en liten fallskärm eller åtminstone en uttänkt pensionsplan för lönen som riksdagskvinna också, det är så kämpigt som liten företagare att gneta och spara summor till pension varje månad som egentligen behövts i företaget. Bra om det kan ordnas. Kan det? Men lysande! Då gör vi så!

Kan ni även fixa en lägenhet till min son Sixten som han kan ha när han fyller 18, kanske via Kommunal? Nu när jag har så bra lön från riksdagen kan jag ha råd att ha en liten etta som bara står, eller kan användas som övernattning för gäster.

LÄS MER: Skamligt av SD-vildarna att använa välfärden som bankomat

Men vänta lite… Det känns konstigt i mellangärdet, som ett litet illamående. Något pockar på… känns fel på något vis. Hej samvetet. Vadå? Inte rätt? Icke försvarbart? Gräddfil på skattebetalarnas stålar? Narcissist-tänkande? Von Oben Über generalfel? Jo du har rätt. Jag kan bara inte göra så. Hur ska Sixten då lära sig vad som är rätt och fel? Hur kan jag leva med mig själv? Ska jag grädda på i någon fil ska det åtminstone vara för mina egna intjänade dineros och så är det bara.

Innerst inne vet nog alla människor det om de vet att de har något ”innerst inne”. Utan ”innerst inne” tappar vi vår värdighet. Jag när, dessvärre, ett hopplöst förhållande till vårt politiska klimat nu och har aldrig skämts så mycket för vuxna människors totala brist på moral.

Ta vilken jädra tokturné som helst. Det finns mer moral och vett i dem än i vår riksdag. Jag har turnerat i 20 år. På turné kan man, i princip, göra vad fan som helst.

Det finns inget stopp. Förutom ditt eget. Att göra saker ”för att man kan” är för amatörer. Bara för att man kan betyder det inte att man gör. Oftast betyder det faktiskt precis tvärtom. Ska jag komma till er i riksdagen och föreläsa om det? Så gärna.

Kostar 495 000 plus moms.

Och fri parkering.

Pernilla Andersson

Sångare, producent, musiker och låtskrivare

Pernilla publicerade först denna text på sin blogg.


Coca-Colas forskningschef avgår efter skandal om köpt forskning

Foto: Coca-Cola/Press
Foto: Coca-Cola/Press

Coca-Colas forskningschef avgår efter skandal om köpt forskning

27 november, 2015

Nu avgår Coca-Colas forskningschef efter avslöjande om stöd till kritiserad fettforskning – utförd av en forskningsgrupp skapad av dem själva. Avslöjandet gäller att läskjätten betalat för forskningsresultat som ska tona ner den roll som bolagets produkters spelar när det gäller utvecklingen av fetma.

När Rhona Applebaum nu väljer att avgå från sin post som Coca-Colas forskningschef är skälet, enligt tidningen New York Times, avslöjandet om att bolaget har bekostat forskning som tonar ned den roll deras produkters spelar för fetmautveckling. Applebaums trovärdighet på posten har helt enkelt tagit för stor skada.
Själva avslöjandet stod samma tidning stod för.

Källa: http://kurera.se/coca-colas-forskningschef-avgar-efter-skandal-om-kopt-forskning/

Bild på inlägget från: https://www.facebook.com/Matfusket/?fref=ts

Läs mer...

Inlägg om samma sak från USA

LinkedIn profil för Rhona Applebaum

Vill du stöda Caset mot Lobbyister som påverkar och styr i  svenska samhället?

[purchase_link id="2504" style="" color="" text="Köp"]