Valet tog slut för drygt ett år sedan och förlorarna i valet har flyttat bort sina vallöften från väljarnas och allmänhetens syn.

Vad spelar det för roll att visa vad man lovat när man hamnar i opposition? Vallöften är ju ändå bara vallöften, eller?

Är det viktigt att fortsätta att visa vad man ville uppnå under valet 2014? Även om man förlorat, så fick man ju stöd av nästan 40% av Sveriges befolkning. Det kan kanske vara så att dessa ca: 3 miljoner människor förväntar sig , trots att man är i opposition, att man försöker jobba för att få igenom de löften man gått till val på.

Här nedan är iallafall vallöftena – Real Opinion fick dem skickade via mail.

Alliansens valmanifest, kortversion punkter

MEN!!!

Nu i somras, när man uppenbarligen inte längre bryr sig lika mycket om de vallöften man lovat att jobba för 2014-2018, så kontrar Moderaterna med en lista:

100 NYA förslag – Tio månader efter valet ändrar man fokuset för sin politik. Frågade man sina väljare? Eller är det så att vallöften enbart hör till själva valet enbart? Man hör ju det på namnet VAL-löften.

Här är listan med de nya förslagen.

100_nya_m-forslag

”Under 2015 har Nya Moderaterna presenterat en rad nya förslag för ett Sverige som kan mer. Det handlar om förslag för fler jobb, fortsatt ansvar för ekonomin, förstärkt försvars- och säkerhetspolitik och ökad trygghet. Det handlar också om en förnyad integrations- och migrationspolitik samt förslag för mer kunskap i skolan och en välfärd med mångfald och ordning och reda. ”

Vem följer upp de 100 NYA förslagen?

Vill du att vi ska jobba för en publik plats där politikerna redogör för sina löften och förslag?

Ge gärna ett litet stöd till Caset: PolitikerChecklista

supportapolitikerlofte

Eller supporta Caset här nedan!

[purchase_link id=”2353″ style=”” color=”” text=”Köp”]